Hi ,sy sedih, hari2 sy overthinking. TTC 3+ tahun, luah Kat husband tapi dia Tak serious dlm Hal ini

TTC selama 3 tahun

1 Trả lời

mksd husband tak serius tu mcm mana? dia elak soalan or mcm mana? bila nk conceive, 1st sekali jgn stress atau terlalu fikirkan yg pregnant ni satu kewajipan, sbb bila stress hormon lain akn terganggu. 2nd ada x buat checkup klinik utk check tahap kesihatan dan hormon. 3rd balik kepada Tuhan..Tuhan akn beri rezeki bila sampai masa.

12mo trước

biasanya bila dh gugur 2kali ni mmg suami trauma. Sy TTC 3y dgn 2x miscarriage. suami tgk sndri sy keguguran dlm bilik mndi rumah..habis lantai penuh darah, kantung dan janin turun sepenuhnya (15w twin). dia la angkat kantung dan janin sbb sy masih dlm keadaan terkejut. dia la yg bawa sy pergi LR lps gugur, dia la tanam kantung janin semua. bg sy, trauma suami mmg mkn masa. suami sndri cdgkn utk bg ruang utk sy sihat semula, ceria, buat aktiviti yg kami suka..pendek kata honeymoon dulu la. dlm setahun lebih lps episod tu, sy hamil semula. ini pun kami masih berjaga2..Dan alhamdulillah Allah permudahkan urusan sepanjang pregnancy sy walaupun kena ulang alik kk dan hsptl jumpa pakar. tntg org keliling, mmg kita tak boleh nk elak soalan2 macam tu. just gave them simple answer..belum rezeki, tgh usaha. minta mereka doakan yg baik2. Sy harap tt terus sabar, kuat dan jgn putus2 doa pd Allah ya.