Kencing M@ni$ (GDM)•••

Trun kn guLe, ade tip...bru 4 bln dh sangkut... #umistress bln 12 bru brank🙄 :¤{ klu ade tip kongsi ngn kita ehh TQ

Kencing M@ni$ (GDM)•••GIF
19 Các câu trả lời

sy 9minggu dah sangkut...huhu.. tapi alhamdulillah tiap kali bsp bacaan cantik je.. saya minum esp shaklee... skrg dah 5bulan pregnant.. bsp pun sebulan sekali sebab bacaan gula cantik

saya 16w sangkut gula 8.9 lepas tu bacaan gula okey normal tetap buat bsp sampai besalin tahun 2020... tips dia kawal makan sis.. kalau nak makan buat rasa2 tekak je..

saya gdm DC .. saya x control makan .. tapi bsp cantik .. xpernah lebih 5 .. hba1c pun 5 jee ..entah laa .. semua makanan bedal .. air gas pun minum time teringin ..

saya 12 w dah sangkut...now diet n insulin.. raya pun kt hospital..now 27w alhmdulillah terkawal sbb on diet..semoga Allah permudahkan segala urusan sis

kena kawal makan,elakkan minum manis2..makan suku2 separuh..makan sikit tapi kerap..buah2an pun ada yg tinggi gula contoh:pisang.

Takutnya. Saya 5 bulan lebih nanti baru minum air gula. Skrg dah nak masuk 18w mcm2 saya bantai 🥹

Sis kena minum air gula awal ke ? Sbb sya blm minum lg sis , tggu 5bulan baru minum nurse ckp ..

Saya pun GDM saya amalkan minum calla milk.. dia bagos untuk hb Low ,GDM ..

1y trước

Saya ada mesin check gula,alhamdulillah kencing manis saya da kurang dn terkawal ..

dgr nya khasiat ulam raja boleh turunkan paras gula. Cuba try