Salam.moms smua.. sy pregnant lbih kurang 5w5d...td sy pergi scan awl kehamilan..

Tp sedih Dr kata xnmpk dan siap tnye lg betul ke sy hamil..sy dh buat 6 kali upt.semua positif. Alhamdulillah..ade x yg mcm sy.Dr kata tkut hamil luar rahim..tp sy xdek sakit cuma cpt letih..#firstbaby Gmbr upt tu sy check 1 syawal..

Salam.moms smua.. sy pregnant lbih kurang 5w5d...td sy pergi scan awl kehamilan..
14 Các câu trả lời

Saya masa scan dokto cakap takde kantung. Basically no baby. I was so sad and depressed when she told me that. I still remembered that day, 5 days before Raya and my whole Raya was screwed by that news. I been waiting for 5.5 years and all I ever heard was no baby, no baby. We went to see another doctor for 2nd opinion. Alhamdulillah all good. Kalau memula dengar cakap dokto tuh, maybe I dah xde anak la kot sampai skang. Get your 2nd opinion. Just to be safe. Just not trying to jump into any conclusion. Just try to get a clearer picture. After all, nothing to lose by taking another expert advice. Good luck

3y trước

Yes paham perasaan tuh. Sampai skang xnak dah pegi klinik tuj

in shaa Allah xda apa2. tggu dlu sis. bagi masa, baby tengah berkembang. sya waktu scan 5 mggu pun masi kosong xnampak apa. masuk 7 mggu nampak kantung ja baby xda. smpai Dr diagnosed sya missed misscarriage. alhamdulillah masuk minggu ke 13 sya g scan sekali lagi nampak da baby, siap dgn degupan dia. midwife nasihat sya selagi xda pendarahan, jgn fikir bukan2. kdg pembentukan baby ambil masa sikit. ada org cepat je nampak, ada org kena tggu sikit.

3y trước

alhamdulillah..terima kasih sis ☺️ lega sy dgr..semoga smuanya baik² shj..🤲

Mmg cmtu kalau awal2 lgi.. sye pun dlu cmtu juga.. 4 5 kali check.. sye simpan bukti2 ni. Awal2 pergi klinik swasta je ckp nk check ultrasound tpi dorang tnye tarikh last period semua tu.. dorang kire ckp bru 4 week gitu dorang tknk check gak. Sbb awal lagi. Nnti tknmpk pape. Dorang just bgitahu positive jer.. jaga elok2. Alhamdulillah lpas 2 bulan tu sye check lgi still same gak keputusan tu.. bru sye gy klinik utk bukak buku..

3y trước

Terima kasih sis, Alhamdulillah, lega dgr..skrg ni pun fasa think positif..semoga semuanya baik² sje 🤲☺️

kita beza seminggu jer sis,,saya baru pgi cek tadi,baru 4minggu,doc scan nmpk tpi janin kecik2 sangat lagi,,dia suruh dtng lagi minggu cek lagi,,klau masih juga kena cek darah..hehehe,,kita sama2 berdoa semoga semua baik saja,,yg penting semangat sis..

3y trước

alhamdulillah, lega sy dgr.. terima kasih sis..☺️ in shaa allah, moga baik² sje..🤲

saya scan 7 minggu 5 hari pun x nampak sis. nampak kantung je. doctor bagi appointment lg 2 minggu. still x clear juga.so no choice buat tvs. syukur nampak baby dh gerak², nampak jantung dan tangan kaki agi sis.sekarang dh masuk 11 minggu.

3y trước

syukur...lega dengar..moga baik² aje semuanya 🥰🤲

Awal lagi tu sis... Sama mcm saya masa mengandung kan yg sulung... Doktor scan x nampak baby.. Cuma nampak kantung kosong je.. Doktor bagi tarikh scan baru... Masa tu kandungan dah 12w baru nk perkembangan baby ape semua...

3y trước

ooo...alhamdulillah lega dgr .smoga semunya baik² sje 🥰🤲

mmg mcm tu sis..Saya pun kna ckp mcm tu bila dah buat test smpi 3 kli..bila p klinik,doc ckp tidak dpat n btul kah preg siap mnta last date period last2 doc srh dpt 2 mggu utk cnfmkn..in sya allah ,ada rezeki utk sis

3y trước

alhamdulillah..terimankasih sis..lega sy dgr ☺️ 3 tahun penantian...semoga baik² aje 🤲

Sy scan 5weeks pn bru nmpk kantung bru nk jd, xde plak doc ckp smpai mcm tu💆🏻‍♀️, dya swoh repeat scan lg 2mggu, alhamdulillah da nmpk baby n heart beat

3y trước

Sy pn xde alahan sis, sy dh 8weeks 4day.. alhamdulillah la kita xde alahan.. betul tu, mmg slalu lpar & letih sesangat😅

doktor pon 1..ada kata gitu..dah awal lg,mmg la xnmpk..buat ibu pregnant risau xtentu pasal jek..insyaAllah,lg 3 minggu nampak la kalau p scan lg...

3y trước

in shaa allah..aamiin...terima kasih sis..lega sy dgr ☺️

sama dgn saya sis doc ckp luar Rahim tapi jgn down mungkin bby nk besar to sbb kita xnmpk kantung lagi insya'allah doa baik2 sis aminn

3y trước

alhamdulillah, lega sy dgr.. terima kasih sis..☺️ in shaa allah, moga baik² sje.🤲