Ramai tegur perut saya kecil kalau ikutkan usia kandungan 17mggu adoii menimbulkn risau di hati

Tolong bagi nasihat next checkup senin depan uwaaaa sedihh mcm2 pk risau pun ada ni kandungan ke tiga yang selamat

43 Các câu trả lời

𝑃𝑒𝑑𝑢𝑙𝑖 𝑘𝑎𝑛 𝑗𝑒 𝑎𝑝𝑎 𝑜𝑟𝑔 𝑘𝑎𝑡𝑎..𝑚𝑎𝑠𝑎 𝑢𝑠𝑖𝑎 𝑘𝑛𝑑𝑢𝑛𝑔𝑛 𝑠𝑦𝑎 17𝑤 𝑝𝑢𝑛 𝑜𝑟𝑔 𝑘𝑎𝑡𝑎 𝑝𝑒𝑟𝑢𝑡 𝑘𝑒𝑐𝑖𝑙..𝑡𝑝 𝑙𝑒𝑝𝑎𝑠 𝑑ℎ 𝑚𝑎𝑠𝑢𝑘 20𝑤 𝑘𝑒 𝑎𝑡𝑎𝑠 𝑝𝑒𝑟𝑢𝑡 𝑠𝑦𝑎 𝑑ℎ 𝑚𝑢𝑙𝑎 𝑛𝑚𝑝𝑘 𝑏𝑒𝑠𝑎𝑟...𝑗𝑔𝑛 𝑟𝑖𝑠𝑎𝑢 𝑝𝑒𝑟𝑢𝑡 𝑘𝑒𝑐𝑖𝑘 𝑗𝑛𝑗𝑖𝑏𝑏𝑎𝑏𝑦 𝑘𝑎𝑡 𝑑𝑙𝑚 𝑡𝑢 𝑠𝑖ℎ𝑎𝑡,𝑛𝑛𝑡𝑖 𝑑ℎ 6𝑀 𝑘𝑒 𝑎𝑡𝑎𝑠 𝑝𝑒𝑟𝑢𝑡 𝑑ℎ 𝑠𝑚𝑛𝑔𝑎𝑡...𝑠𝑘𝑟𝑎𝑛𝑔 𝑠𝑦𝑎 𝑡𝑛𝑔𝑔𝑢 ℎ𝑎𝑟𝑖 𝑛𝑘 𝑏𝑒𝑟𝑠𝑎𝑙𝑖𝑛 𝑗𝑒.

3t trước

Smoga dipermudahkan sis waktu bsalin nanti tq sis dgn kata2 semangat

br 17 minggu ia normal..mcm sy dlu ingt xkn nmpk perut rs mcm..yeay msih muat lg nk pakai sluar dan bju yg sedia ada..lmbt lg ni nk beli bju baru..skali msuk 20 weeks n above..tetb tgk dkt cermin..mak aii bsr dh perut start dh nk kena bli sluar pregnant .bju pregnant... bila smpai wktu dan ketikanya in shaa Allah nampk..jnji bby dkt dlm tu sihat . alhamdulilah..mg dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin ..

as long as perkembangan baby seiring weeks takde masalah. kalau mampu, pergi je scan kat swasta nak tau perkembangan baby. mulut orang bukannya boleh scan macam ultrasound tu tau semua 😂 saya pula masuk 30w perut macam kena pam tiber besar, sebelum ni 26w-28w pun pakai baju kurung tak nampak perut langsung. Dorang terkejut kata pregnant, saya kata baby tolong mommy dia jaga aurat hehe.

chill la sis selagi kita checkup perkembgn baby okey masalah perut kecik tu biasalah. saya first mom and bnyk baca info psal pregncy sejak tahu pregnt ni. Alhamdulillah, skrg dh 9 month tggu masa nk kluar ja. Perut sy start nmpk besar 9 month ni la itu pon bkn besar mana tapi berat baby graf baby Alhamdulillah. doakan saya serta baby dipermudahkan urusan bersalin nnti.

kalau sy best lg perut kecik, yg penting tally ikut usia kandungan.. sy pregnant 30w masa 2022 raya puasa, amek gambar family, org tak perasan pn pregnant. tegur nampak badan naik je katanya happy kawin. raya haji baby lahir umur 5hari, yg tegur badan naik tu "laaaahhhh pregnant ke patutla nampak bambam raya dulu, pandai sorok ek" kite hehe kan je

takyah risau² lh utk benda² yg tak perlu mcm ni. lain org lain bentuk perut. lgpun baru 17 minggu. mmg kecik lg. even sy hari tu dh 6 bln pregnant pun org still tak perasan sy pregnant. tenang² je k. selagi nurse or doc takde berbunyi psl perkembangan baby kita insyaAllah semuanya ok.

3t trước

Tq sis 20weeks ni scan apa2jela dorg ni buat kte risau lak pdhal kte da relax2je naik nyampahlak

saya lagi suka kalau perut kecik. baju pun muat lagi nak pakai haha waktu 17weeks pun orang tak nampak sy pregnant. bila dah start nak masuk 20weeks tiba2 rasa perut membesar dgn jayanya 😂 skrg 22weeks. asalkan baby punya perkembangan tally dgn umur dia should be okay.

Saya masa pregnant anak no 2 perut kecik Sampai nak bersalin orang tak perasan Kebetulan masa pregnant tu memang tak bagitau sapa kecuali family terdekat jaa… Sebulan lepas bersalin baru semua kawan2 n sedara tahu itu pon sebab panggil makan kenduri cukur jambul…

3t trước

Suka jawapan sis tu hahaha adoii sblm ni xde benda pun kali ni alahai byk bebenor bunyik mungkin sbb sy yg antar amik anak sek jd byk keluar dr rumah mulut anak pun not bad jgk lau blh satu malaysia dia nk cete nk dpt adik

17w memang kecil lagi sis takde apa nak dirisaukan. ada orang sampai sudah kecil, ada orang awal2 dah besar. semua beza2 atas banyak faktor. next time orang tegur tanya dia balik, kena besar mcm mana patutnya? dia cari point nak sembang je tu, kita raikan.

3t trước

I like ok2 ❤️

normal lah sis jgn pedulikn kata org , saya skrg pn dah 28w bila org tnya brp bulan saya ckp dh 7bulan pn drg tak percaya sbb mmng tk nmpk n perut kecik je , saya tak kisah pun org cakap mcm2 yg pting doc bgitau janin ok Alhamdulillah , 😊