Kencing manis

Tinggi ke x bacaan bsp sy ni?hari ni kena jumpa doctor..selalu apa yg doctor akan buat ye?risau..anak yg ke 4 baru kena kencing manis😭#seriusnanya #ingintahu

Kencing manis
4 Các câu trả lời

tinggi tu sis.. sepatut nya selepas breakfst , lunch tu sptut nya tak boleh lbih 6.7 .. sya dari awal prgnant smpai nak bersalin ni kna pntau .. sblum breKfst tak boleh mebih 5.3 .. dan selepas makan tak boleh lebih 6.7 .. kna diet control sis .. mcm sya ..junpa pakar diettetik .

yg merah2 tu tinggi..both patut bawah 6.7..sy rasa doc akan pantau lagi dlm masa terdekat..sbb paling penting yg pre breakfast tu, xleh lebih 5.3..kalau lebih doc akan consider mkn ubat..

lps lunch tinggi sikit. post dinner pon tinggi. spatot nya bwh 5.3. mybe ade mkn ptg sblm buat bsp tu. next time kalau tinggi remarks je mkn ape amek bpe lame lps mkn. pkul bpe dinner.

Klu saya ni dah mmg kena on ubat ni, pada mula makan ubat sehari sekali je, pastu dr suruh 2 biji sehari, skrg 4biji sehari. 🥹