Gdm bahaya ke

Tinggi kan? Takut lah. Gdm ni bahaya ke mommies? Apa risiko dia ya. Rasa serik nak gi kk dah lepas ni. Rasa nak check up swasta je 😔😢 tapi, tulah kalau gi swasta kena bersalin swasta jgak la. Kalau bersalin hospital dia marah pulak 😔 #ingintahu #bantusharing

Gdm bahaya ke
5 Các câu trả lời

Jangan risau sis, sy pesakit diabetik yg pregnent, setiap 2 minggu buat BSP 7 kali. Lebih baik check di KK, kalau bacaan tinggi doktor ada plan utk kita, jumpa dietician dan kalau tak ok akan start ubat, kalau tak turun juga insulin. Tapi jgn risau bila start ubat, kita akan lebih tenang sbb gula jd normal. Dtg je KK ikut jadual, insyaAllah semua ok 😁 untuk kebaikkan sis dan baby, semoga dipermudahkan urusan ya.

gdm tinggi bahaya utk ibu and bby. risiko bby terlampau besar pon ada. kes u ni high risk case, swasta mmg byk yg akan tolak laaa. dorg x accept high risk case. bagus la u tau awal ada gdm. my bos last minute kena insulan every 6hours b4 bersalin, but sugar level xnak turun langsung. emergency czer. bby kena dduk nicu.

1y trước

Alhamdulillah doktor suruh ulang balik bsp hari ni. Sbb yg haritu sya makan 9.30 pastu pkul 10 gi check tu jadi tggi. Yg kali kedua ni alhamdulillah masih terkawal alhamdulillah sgt2

Jangan serik ke kk puan…sy awal2 bacaan bsp xcantik jugak, tp nurse akan guide and akan bagi appointment dgn dietitian utk bantu ajar cara pemakanan yg betul…kalau betul2 ikut nasihat nurse & doctor insyaAllah terkawal

1y trước

Okay kak. Tq bagi semangat

Jgn serik sis. Klinik kerajaan ni details. Utk kebaikan ibu n baby. Dun worry. Sy ibu gdm on ubat. Inshaallah ok sis.

swasta ke kerajaan ka sama ja kalau gdm tu tinggi juga .