Dilema wanita & upt

Time ttc bila missed period takut nk check upt sbb risau takut dpt harapan palsu if result negative. Lepas bersalin missed period risau takut pulak if result positive sbb baby masih kecil 😅 Anak first 12 tahun, second 4 bulan. Lama betul ttc si adik. Skrg Alhamdulillah rezeki cuma bila missed period risau pulak jadinya even tahu normal tak period cos fully bf & in fact dah double triple protection pun. Tetap juga nk check upt for confirmation tp takuttttttt. Sama perasaan takut time nk check upt pregnant si adik tu dulu. Dia punya berdebar fuhhh Bukan tolak rezeki tp both emergency czer. Nak taknak si adik ni kena gap 18months juga at least, especially saya pun pernah ectopic 3 months sebelum pregnantkan si adik. Itu pun kalau rezeki cepat 😅 Umur pun dah 3 series 🥲 Saya doakan ttc yg baca ni dikurniakan anak secepatnya. Yg lain yg baca pun Aamin kan tau ❤️

1 Trả lời

Amin²..Sama la dgn sy tkut nk check upt tkut harapan palsu..Sy skg pn tengah ttc ank ke2..ank pertama skg da 8tahun bersalin czer juga..skg umur sy da masuk 3+ ayoo..nk cpt² dpt ank tpi klu belum rezeki cmna lgi kn..tawakal saja la..semoga ada la rezeki cpt..amin²

6mo trước

Amin² ya rabbal alamin..