Tiba2 harini keluar darah sikit mcm awal2 period. Normal ke untk 1st trimester?

Tiba2 harini keluar darah sikit mcm awal2 period. Normal ke untk 1st trimester? #firstbaby

3 Các câu trả lời

Ada orang normal keluar blood spotting sikit-sikit, ada orang tk normal. Monitor kekerapan dan warna yg keluar. Pengalaman sy, blood spotting warna coklat cair dan merah muda utk 3 hari. Lepas tu stop tkde apa, doktor kata normal. Kenalan terdekat sy spotting coklat gelap dlm amount yg sikit tp berterusan dr 6w ke 12w, doktor pun asyik cakap normal ni tak perlu risau, dan diakhiri dgn keguguran. Apa pun kalau tk sedap hati jugak terus jumpa doktor. Ikut kata hati ni kdg paling bagus. Sbb pengalaman org walaupun simptom nampak sama, tp diagnosis boleh jd berbeza.

kalau spotting coklat cair dan x banyak mungkin implantation bleeding tp kalau berterusan cpt2 jumpa doktor. better terus pg swasta cari klinik yg ada good review.

normal kalau sedikit... tak normal jila selalu keluar. jadi mcm tu kena pi hosp segera