sakit masa direct feeding

tiap kali saya bagi baby direct feeding, mesti nipple jadi sakit. saya dah belajar & tengok video cara pelekapan baby semasa nak menyusu tapi masih sakit. nak kata nipple crack takde pula. mommies ada tips takk? #firstmom #ingintahu

2 Các câu trả lời

Sis, tu rasanya lekapan masih tak betul atau baby tak pandai hisap puting sepenuhnya. Saya lepas bersalin pun kene gini juga sampai sakit tapi takde nipple crack pun sampaikan baby kene kuning tinggi, orang kata baby tak pandai hisap lagi. Boleh kata sampai bengkak susu juga lah, lepastu ikhtiar pam susu badan + susu formula. Dari situ baby belajar hisap, skrg baby dah 17hari & nipple pun dah tak sakit sbb baby dah pandai hisap.

Apa kata consult dgn kaunselor penyusuan bertauliah berdekatan puan

2y trước

Permata susuan