Saya nak tnya, sy ad check upt . Naik double line. Tapi samar-ii ,, sy wktu itu sudh lewt period

And then sy dtg priod, stlh priod slma 4 hri sj, dh x mai priod.. sy check. Naik negatif .. bleh sy thu sy ni pregnant ka x? Kalau ad yg alami sama sprti sy, kongsi dgn sy, komen please, sy baru berkahwin jd sy prlukan pencerahan

6 Các câu trả lời

kalau delay period jangan cek upt dulu puan boleh jadi chemical pregnant ke tak salah saya .. dia selalu kalau nak cek upt ni tips saya kalau period delay 1/2bulan tapi macam saya 3bulan baru saya cek upt sebab saya haid tak teratur .. sebab doc kata kita perempuan bila dah berkahwin memang hormon jadi tak teratur dia tukar2 gitu ..

Hi sis. Dulu saya mcm tu jgk. Even buat upt test dkt klinik pun +ve tp tak scan sbb masih awal. Sekali esoknya saya period. Saya anggap bkn rezeki saya tp hikmahnya saya tau saya takde masalah utk hamil. Alhamdulillah now dah 12 weeks. Semoga ada rezeki awak nanti. Aamiinn

2y trước

Lepas dpt false positive tu, 2/3 bulan lepastu baru lekat yg betul2 hehe

Hi saya pernah mcmni, delay 7hari, upt positif, sempat pegi scan, tapi tkde apa. lusa tu period. hormone saja

2y trước

Ya, tak pregnant

kalau 4hari je pun bole dikatakan period. sbb sy pernah period 4hari jgk. darah tk bnyk

2y trước

bermaksud sis tak pregnant.

xpregnant pon kalau upt negative. mmg bru kawen hormon kite berubah.

2y trước

selalu kalau test b4 period positive, lps tu period, chemical pregnancy je tu. x sempat lekat pon. thats why keluar darah period. chemical pregnancy tu mkna nya kandungan x menjadi. bukan gugur tau. gugur kandungan dah menjadi. tapi xboleh survive.

darah sis 4hri sj tu heavy x?

2y trước

Drh kluar sama sprti period, dn hri ni hari kelima dh hbs period.. drh dh xturun