how to handle first child labor?

tetiba terfikir kalau nak terberanak/pecah ketuban masa husband kat office nak buat apa? dah start overthinking padahal due date 5 bulan lagi. jarak office husb ke rumah dalam 40 min, jarak rumah ke hosp (swasta) dalam sejam. #firstmom #pleasehelp

5 Các câu trả lời

Sis ni punya overthinking ni sy dh mengalami dgn anak ke 2 hahaha.. 😂 Time tue sy sakit2 dh tp pk normal sbb br 36 weeks Tido jew cm biasa, pg tue suami g keje.. kul 1 tgh hari sy dh rasa sakit yg kerap.. pastue sy call family ckp sakit, pastue family ckp sy nk bersalin tp sy xpk nk bersalin lg sbb yelah 36 weeks mmg x sangka, kul 5.30pm sy call suami suruh blk cepat sbb sy rasa dh semcm Suami rushing dr kl blk ke rumah dlm sejam gn jam lg.. pastue patah blk ke hospital dlm 40min dr rumah Smpi hospital doc check dh 7cm pecah air ketuban n beranak xsmpi 10 min 🤣.. Anak ni kn sis dia lain2 xsama.. Anak first sy cukup 40 weeks xada kuar air ketuban tp kuar keputihan besar.. Apa2 pun berdoa semoga Allah permudahkn urusan sis bersalin ya.. hehe

Saya lagi la sis.. saya akan branak kat spital swasta kat sabah nnt. Bulan 9 saya dah fly ke sabah tunggu due. Husband kat kl sbab business dia kat sini kl dia kena jaga staff keje ape smua. Tp husband kata anytime dia akan beli flight ticket last minit nnt bila saya dah prepare nak pg spital. Dia akan book flight last minit nnt 🤣🤣🤣 saya risau juga tp dah dia kata mcm tu saya ok je la haha.

Selalunya ada jarak masa lepas ketuban pecah. Kalau tanda darah pn selalunya 10-12 jam gtu baru bersalin atau ada contraction. Kalau yg pecah terus nk beranak tu biasanya dh ada contraction yg kuat.

Samaaaa, baru je Fikir semalam. May Allah ease Everything utk kita ☺️💖

Samaaa. Mesti nak husb sempat datang jumpa kita.