TAK SUKA BENDA MANIS

tengok orang lain time pregnant semua nak benda manis. sekali kita tengok dessert2 lalu lalang kat tt fb ws pun dah loya 🤣 dulu kalau beli waffle mesti berebut dengan husband. ni tengok pun nak muntah hahaha

18 Các câu trả lời

Sy penggemar benda manis😆...anak second ni..Tgk dessert pun nk muntah masa first trimester 😆..half second trimester boleh plk mkn aiskrim..2 bulan MKN laksa Penang & nasi lemak..tu je leh masuk tekak...suka benda masam2...and last...scan mmg baby boy.. alhamdulillah dpt dah sepasang anak Sy....syukur alhamdulillah 🤲🤲btw Sy skrg 27 week🫠

Sama sissss sebelum mengandung boleh kata hari2 geram tengok dessert, semua cafe nak pergi nak try manis2 tu. Elok tau je mengandung, satu benda manis pun tak heran. Setiap hari husband tanya ada craving dessert pape tak, air manis ke apa ke? Saya manjang cakap taknak sbb terbayang je rasa nak muntah 😂 ramai la cakap mungkin baby boy. Tapi bila scan girl 🤣

10mo trước

sy pregnant 1st n 2nd dulu suka manis2. dua2 boy.. yg 1st siap kena gdm. kali ni pregnant ke 3. dessert2 jrg sgt sy makan. loya rasa. nak2 coklat. ikutkan coklat dan durian benda paling sy suka tapi kalini pelik betul dua2 sy menyampah. hahaha. xleh masuk dh 2 benda tu. tapi xscan lagi girl or boy.

kalau sy sblum tau mngndung tekak duk mengidam hari2 nk mkn benda manis, pelik jgk sblum ni xbrapa suka pun manis2.. bila dh confirm +ve habis segala bau benda tumis2 xleh tahan mcm busuk sgt bau tu nya 😅

Saya sebelum pregnant tak suka benda manis, teh pun minum teh tanpa gula. Kalau makan benda manis memang sakit kepala. Sekali bila pregnant tak sah kalau takde benda manis. Benda masam pulak tak suka😂

Sama la. Sy langsung x boleh mkn mnum yg manis2. Klau mkn kt luar nk order air kosong tkut muntah. Sbb boleh minum air mineral sejuk je. Last2 order juice no sugar. Makan mmg nk yg masam2 je.

10mo trước

Kann.. Sy kalau minum air jerang terus air liur rasa bnyk sgt smpai nk muntah.. sbb rasa payau. Kalau mineral sejuk elok pulak 😅

sy pun kali ni pregnant xsuka yg manis2. nak2 perisa coklat. padahal favorite sy sblm pregnant. air pun air kopi atau certain juice je tekak boleh terima. lain2 buat loya tekak.

Sya sblm preggy suka sngt mkn ayam dan sayur tumis2.. skrng tngo gambar lalu dkt mna2 pun rsa nak muntah. Hnya mknn manis je yg blh masuk.. risau jugak sangkut gdm🤣

kalau sy pulak x boleh nak hadap ayam🤣 pdhl dlu sblm preg mmg gila ayam goreng lg tu ahhahaaha klu manis plak sy suka pdhl sy jenis x suka manis sblm preg😅🤣

sy fes n sec trim mcmtu, sblum ni hantu kek cekelat, cheese2, tp xleh tgk rsa mual, msuk trim 3 perh tringin mkn bnda2 bercokelat bercis pulak hahah

sblm preg sy la hantu dessert..smpai lekat gdm la..dh lekat gdm x mau dh manis²..nk yg masam² xpcly limau kasturi gaul² serbuk asam tu 🤤