Loya

Tekak rasa nak makan ikan tapi bila dh makan ikan,rasa loya pula tekak ..

7 Các câu trả lời

Sama mcm Saya..Dari awal pregnant x bleh mkn ikan..bila mkn je nk muntah...even kandungan sy dah 19 week still x leh sentuh ikan..padahal ikan mmg feveret gila2 time x pregnant..rasa cam menderita x leh mkn ikan..skrg sy hny bleh mkn ayam dgn daging je..

Nah cuba 7 tips berkesan ini untuk menghilangkan loya ketika hamil. Semoga bermanfaat! https://my.theasianparent.com/loya-ketika-mengandung

Sy sampai 7bulan xlalu makan ikan,boleh masuk tapi lepas tu mengembang2 loya..dh msuk 8 baru slow2 boleh..🤣

Ikan mmg xleh sentuh lgsg dh skrg...bkn stakat sentuh tgk dr jauh pn dh nk termuntah😇😇

Sy dulu minum jus Oren je boleh tahan loya. Take care!

Brpa minggu sudah sis hamil?

5y trước

Saya dh 37 minggu ..

mkn asam plak pas mkn ikan

5y trước

Tulaa ..trus cari asam lepas makan ikan tadi😅