Mama sedih

Td p checkup doct ckp bby kecik 1.4 kepala bby kecik..skrg dah 32minggu..hb low da mkn MCM2.. ubat pon mkn tp sama je..doct suggest cucuk..Allah stress nya mama

7 Các câu trả lời

hb saya pun low.. alhamdulillah check 29w hritu hb cantik.. doctor misi suka.. bby berat 1.3.. saya amalkn mkn dgn portion yg kecik tp kerap.. then amal mnum susu anmum mgandung 2 kali shari.. ubat iron saya dgandakan olh doctor.. 2 pg 2mlm.. try mkn hati ayam.. xsuka pun try mkn jerr.. mama cuba amalkan dulu yea.. jgn risau tau.. scan x cntik.. xsmstinya kluar pun xcantik.. okay.. jgn stress .. 🤗🤗

tkpp laa kecik pom.. asal cukup timbangan hok dio nk, 2.5kg ke atas kei.. kecik mudoh tubik nati, besaa kei takut keno beloh plk..sy scan pom baby first kecik pado baby sor lg, so doc cadang suh g pita.. sapa pita tu, doc scan plk dio oyak tadok laa kecik mano.. biaso jh, alat klinik tkcanggih po alat pita.. tkyoh rusing laa, jange duk pk sgt gapo doc oyak tu.. wak sakit otok kito jh..

Jngn sedih. Xmesti doktor ckp kecik akan kuar kecik. No worries ok. Ada je yg scan besar tp kuar kecik. Asalkan mommy dngn baby sihat je dh cukup. Apa kata mommy kerapkan mkn. Mkn sikit2 xpe tp bnyk kali. Inshaallah naik berat tu nanti. Susu jngn skip. Susu bantu naikan berat

Sya memasuki 32 minggu, kata doktor berat baby 1.8 kg, ok jer.. Hb sya pula paras 12 ke atas ke 13 ke atas.. Jangan skip makan ubat tambah darah, folic acid, B complex, Vitamin C utk bantu penyerapan zat besi dlm badan.. rajin juga makan sayuran2..

samalah mcm sy doc scan ckp baby kecik.. 37w checkup still kata kecik jd dia tahan wad utk paksa bersalin tp alhamdulillah xjd sbb ada bukaan 3cm means baby mmg nk kuar.. kuar 2.58kg.. xda lah kecik 😅

1y trước

doct tu ckp law kpla kecik IQ dye mgkin kurang..tp tawakal pd Allah je..esok kne p hspital scan bby

hb low akak cuba makan kurma ajwa dan susu full cream..sy amalkan tu je kak alhamdulilah hb stabil..sy pn jrg amk ubat..cuba lah semuanya dengan izin Allah..semoga dipermudahkan urusan akak

1y trước

Ohh cuba makan kacang tanah dan ikan bilis goreng..

Sama dengan saya 31w berat baby 1.5kg . Saya berserah.. harap nya dia baik2 sahaja. Dalam keadaan sihat.