hai mommies...sy rasa risau...

Td baru balik buat buku merah...almost 11 week...tp bila scan 6 week 6days...normal ke?sy jd risau, sedih...sbb still x dengar heart beat baby...?next scan 2 weeks lagi 11 jun...Ada yg ckap mngkin sbb Puasa, baby jadi lemah...betul ke?sy xde bleeding, sakit ape pun...my tummy pun makin besar Dan sy percaya baby masih ada...need ur opinion and advices.....now sy keep positive, keep doa...?

8 Các câu trả lời

Time sy 7weeks tu xnmpk ape pun sis.. Kecik sngt doc ckp 50-50 je sbb xmmbsar.. Tp sy yakin sis rezeki Allah nk bg msti ade. Selalu ckp kt prut ckp kt bby yg bby msti kuat dan mmbsar alhmdulillah time 9 weeks dh nmpk heartbeat.

Don't worry sis. Dlu sy pon gitu . Scan 8week blm nampak lagi heart beat baby . Doctor bagi 2 week oppointment lagi. 10week4d nmpk dah denyutan jantung baby ☺

Keep positive, normal cmtu dear... awal2 kdg mmg tk dgr tpi lps tu inshallah akan dgr heart beat baby. Baby selamat semuanya

Hi mommy.. Yes sbb puasa baby blh jd lemah. Kena mkn tau. Ada baby yg tahan, ada yg tak. Walaupun ibu boleh puasa.

kalau still 7 weeks normal sis .. nnti another 2 weeks mmg dh ada heartbeat ..

insyaallah doa banyak2 mybe sbb baru lagi..tggu beberapa minggu lagi cek balik.

5y trước

Tu lah Kak...next scan lpas Raya 11 jun...2 mggu lagi...harap baby ok, membesar dan ada heart beat....keep doa, doa, doa Dan terus berdoa.....☺️

Insya Allah x de pape mommy...semoga dimurahkan rezeki yer mommy...

InsyaAllah baby sihat je tu. Banyakkan berdoa dan think positive