Saya pregnant 12weeks..masa 7weeks ada buat transvaginal scan doctor bagutau ada heartbeat and everything is ok..

tapi ni dah masuk 12weeks scan still xnampak janin (doctor lain)

6 Các câu trả lời

dah scan tdi and sadly doctor kata 90% miscarriage..x keluar darah lagi..tgu la around 2minggu ni..1st time miscarriage 😭 xtau nak prepare mcmna..physically n mentally..

2y trước

Nk tnya gugur 12w kene tanam ke?

Dah cuba transvaginal scan lg dan mmg tk nmpk janin ke? Faktor kedudukan rahim dan ketebalan perut mainkan peranan utk scan nampak atau tidak.

3y trước

sy baru je transvaginal gantung je Tak npk janin ,repeat lagi 2 minggu scan ,setiap org beza hanya mampu berdoa baik2 sis bykkan berdoa

sama sis. sy 7w scan nampak kantung je baby takde. doc assume miscarriage ☹️ tp takde bleeding ke apa2 tu yg terkilan sangat 😢

3y trước

same sy pn scan 9 minggu npak kantung je ,scan bawah pn sme kne tunggu 2 minngu lg, same kte berdoa semoga Allah permudahkan urusan kte

sepatutnya 12week tu dh bsar dh.. dh leh nmpak tgn kaki dia, doc ad refer kt hospital x?

3y trước

sy pn belum pergi ke kk lagi still tunggu scan 2 minggu sb baru scan npak kantung je

Minta doktor tu refer terus ke hospital sis. Risau jd pape kt baby.

beza ke dgn scan biasa sis?

3y trước

Beza.. klo transvaginal scan masukkn alat scan tu dri alat sulit kita.. bentuk dia mcm dildo, boleh nmpk scan lebih jelas.. scan biasa atas perut sahaja