Hi, saya baru berkahwin 03/09 hrituh . Sebelum nih period teratur, ptut datang haid 17/09

Tapi dah 3 hri haid tak dtg . Mual, muntah sakit pinggang, perut cramp tengah alami . Adakah saya hamil ? #firstbaby #firstmom #pleasehelp

5 Các câu trả lời

Hi kalau dah lewat 3 hari sepatutnya elok sangat dah nak check upt. Kalau dpt result samar boleh tunggu seminggu lagi. Kalau negative boleh jd sebab hormone. Saya pun lepas kahwin dalam 3 bulan jgk tak datang period. Bila check sebab hormone je sebab takda masalah apa pun. Lepastu period dtg pulak non stop dkt 2 bulan. So boleh jadi pregnant atau cuma hormone. Apa2 pun check upt dulu okie sebab by right accurate la kalau dah terlewat period

2y trước

Bestnya tahniah awak hm. doakan saya jugak ye aamiin

mebi hormon baru kahwin.. sy pun pernah alami waktu baru kahwin dulu..tanda² hamil ni lebih kurang dgn tanda nk haid.. untuk kepastian boleh bt upt..

Maybe sbb hormon baru kawin, sy masa baru kawin pun mcm tu.. period terus tk teratur.. then masuk bulan ke 2/3 baru stabil balik.

kena check upt, sbb simptom mengandung dan period lebih kurang je.. kadang cuma hormon sbb perubahan gaya hidup..

samada haid lewat skit sbb hormon baru kawen atau sis bunting pelamin..cuba la sis test upt,hehe