Minum susu ibu sejuk dlm peti

Tak apa ke baby 1 bulan minum susu badan ibu sejuk dlm peti??..kdg2 la sbb tk smpt pnas kan baby da nngis smpai tk ada sore..kdg2 trjdi time baby btol2 lapar smpai tahap mcm tu..prsoalan nya tk apa ke bg susu badan ibu sejuk ke baby??

2 Các câu trả lời

Boleh je bagi susu sejuk kalau baby nak minum. Macam baby saya taknak minum susu sejuk, dia taknak telan so kena suamkan juga. Sis try monitor jadual susu anak. Macam baby saya setiap 2-3 jam akan minum 3oz. And susu sejuk keluar dari peti boleh tahan 2 jam je. So saya keluarkan and panaskan susu lepas 1.5 jam baby dah minum sebab saya tahu baby akan bangun lagi 1-1.5 jam. Lagi satu cara saya nak bagi anak tak teriak sangat, saya bagi puting kalau dah terlambat sangat nak panaskan susu. Masa nak bagi susu baru cabut puting. Tapi ikut sis lah macam mana sis nak atur

tgok bby ade meragam ke x. cirit birit ke ape ke. kalau xde ,xde mslh pon. kalau ikut kan kena rendam air biasa dulu. awk kalau pump susu, standby 1botol susu dkt luar. sbb fresh ebm tahan 4jam. nnti kalau tgok jam dh dkt2 4jam bru msuk peti ais. so xde la bby kne tgu sampai menangis. sbb bby nb minum susu gap 2jam sekali so kalau sekali pump dpt 6oz. boleh guna dua kali minum dlm masa 4jam. kalau susu dh msuk peti awk kne standby awal. contoh bby nk mnum pukul 3, so pkul 245 dh boleh start panas kan.