Kontraksi Time Checkup Perut 37w

Tadi sementara menunggu nombor dipanggil kontraksi makin lama makin kuat & memulas mulas. Dari ddk saya mula berdiri menyandar ke dinding. Sekejap2 ddk mencangkung. Elok je buka pintu bilik nurse kontraksi tu hilang ???. Just mengeras je sampai balik umah. Skrg pula OK. Xde rasa apa2. Tido le tu. Bikin suspen je ?

2 Các câu trả lời

Aduh takut gak mcm tu kan. Tp tu la ikut pengalaman saya dulu stp kali ada darah ckit Sy g la hospital. Sbb da tercatat kat buku kan kalau kuar tanda p hospital. Sekali p hospital kena marah pulak. Mana darah katanya??? Lps tu jd mcm kes sis ni baru la kelam kabut explain itu ini. Sy hari tu g hospital tgh2 malam sbb ada kontraksi. Sekali xde cek bukan pun. Kena cek gerak baby terus bg blk mcm tu je. Itupun mcm nak x nak je cek. Semalam pun saya bgtaw nurse perut saya mengeras skrg. Dia blh senyum lg 😒

5y trước

Kalau sakit, pegi je hospital check. Kalau belom balik. Bila sakit lagi pegi hospital. Biar doktor pengsan pon xpe. spatutnya doktor kenela prihatin. Kalau awak pikir takot kene marah jadi xnak g hospital takut apa2 berlaku. Kita cuma bersedia je. Saya aritu dahla beranak sendiri, lepastu ada pembekuan darah, bila dokyor tekan2, terpecah jadi pendarahan, terpaksa operation. Kalau doktor xcheck betol2 boleh mati saya. Doktor kata baby sempit nak keluar tu yg berlanggar dengan salur darah dinding rahim kot. Xingat dah apa doc kata.

Doktor kata dh nk beranak ke belom? Dia dah chek dah ada bukaan ke x?

5y trước

Takut pula jd mcm tu. Sbb semalam mmg sakit sangat. Saya ingat nurse cek la bukaan . Dia blh wat xtaw pula. Time cek gerak baby tu perut saya mengeras n sakit2.