baby iugr & perut baby kecik

Tadi scan doc cakap blood flow dari uri ke baby quite tinggi, and tu punca baby perut kecik. Then doc suruh repeat scan next 2 weeks, kalau worsen and baby growth tak ikut expectation, maybe kena deliver waktu 34 weeks. fuhh dengar pun seriau … ada tak mummies yang sama case macam saya? #firstmom #SeriusTanya #bantujawab

1 Trả lời

Hi mommy! semoga dipermudahkan urusan bersalin. Saya pun baby iugr and high resistance pregnancy. So far saya pun kena bersalin awal masa baby 36w 5d. 1st doktor try untuk bagi saya bersalin normal, so kena induce masuk belon tapi lepas 4 jam pecah air ketuban, bukaan masih maintain 4cm then kena emergency czer. Now alhamdulillah baby dah 2bulan lebih dan semakin membesar dengan jayanya walaupun mula2 dia keluar tu kecik je. Sis jangan risau ya, yg penting baby dengan mommy selamat bersalin. Jangan overthinking, just go with the flow.

2mo trước

thank youu sis bagi kata kata semangat .. lega sikit dengar .. kita overthinking dengan kesihatan baby dalam perut je kot tak dapat fully nutrisi 😭. tapi dalam masa yang sama takut juga kena bersalin awal .. tak ready huwaa