kalau gugur boleh solat tak, maaf tak tau

tadi pergi scan, jantung baby dah takde, dc cakap gugur, saya nk confirm dari ibu, boleh solat tak kalau gugur

2 Các câu trả lời

ye wajib solat selagi mana janin blm keluar dari rahim kita . kita wajib tunai kann solat ..dan darah yg keluar sblm janin keluar pun . wajib kena bersihkan dan solat sperti biasa ..bila keluar janin baru lahh dikira darah nifas .

sy dgr ceramah ustaz uia..klau keluar darah sblm kuar janin..wajib solat.selepas kuar janin tu baru x blh solat