Scan baby

Tadi dok laa borak2 dgn suami. Then dia tanya nak buat detail scan ke. Pastu kita pun jawab laa boleh je kalau nak buat. Sbb kita ikut dia kan. Dia yg bayar. Pastu dia cakap kalau bagi dia tak buat pun takpe. Means biar je jadi teka teki baby ni lahir gender apa, baby okay ke tidak. Kita pun berhuhuhu je laa. Malas nak tanya banyak kali. Yelah kita ni tak kerja. Harap duit suami je. Apa2 kena mintak dia. Sebelum2 ni kalau cakap pasal scan pun, dia kata awal lagi. Jangan over sangat. Now kita redha je laa. Mengharapkan scan dkt kk je laa ye. Semoga baby dlm rahim ni sihat sempurna laa ye ??

48 Các câu trả lời

Mungkin boleh redirected balik fahaman suami.kkdg suami kurang tahu detail scan mybe dia ingat nak tgok gender je. Tapi sy xpasti la suami puan ya☺️ Anak2 sy semua buat detail scan sebab sy nk tgok pertumbuhan cek organ, dalam tempurung. Tenang hati bila semuanya sempurna. Kadang jantina tak nampak pun.baby tutup. Even sy terjatuh pun sy pergi detail scan sebab risau. Suami kurang tahu tapi sy terangkan dia baik2 dia faham dn tiap kali preg dia tanya bila nak detail scan. Boleh bincang baik2 dgn suami masa mood dia baik insyaallah ce pujuk 😉

Kdg2 sebab benda mcm ni sy prefer utk kerja sis 😭😭. Pernah sebelum ni sy baru pindah ikut suami so sy terpaksa resign dkt tmpt kerja lama. Nak beli tupperware kedai rm2 je pun tp suami ckp xpyh 😂. Hati punya sedih alhamdulillah lps sebulan pindah dpt kerja baru smpai sekarang masih bekerja. Mmg penat sgt tp tulaa, kalau sy ada duit sendiri nk beli apa pun xpyh sibuk tanya suami 🤣🤣🤣. Elaun duit sy dr dia tetap masuk n tambah duit gaji sendiri 😂😂. Syukur sgt

doktor ade ckp , scan detailed tu perlu .. sebab dpt cek otak die .. tempurung kepala , jari die cukup tak .. sumbing ke tak ke .. dan sebagainye .. scan ni jugak dpt bantu kite buat persiapan awal untuk keadaan baby tu , kite pon tak terkejut kemudian hari .. bukan jantina sahaja .. jantina 2D kat kk tu pon dah bole .. kalau usha2 harga adalah dalam rm130-160 .. ape ape semoga bayi awak dalam keadaan baik baik sahaja Aamiin

Doc pun suggest sruh pg buat 18-24w utk tgk condition baby full msa tu.. Klu Kt KK Doc ckp diowg just tgk biasa jek .. Klu Kt klinik swasta blh tgk secara detail.. Ckp kt suami skali pun jd lar.. Sy faham situasi sis .. Kita sebagai ibu teringin kn nk tgk anak kita.. Btl x.. Sy pun klu blh nk scan hari2.. 😅..teruja tmbah sy skg baby 1st..tpi sy pkai duit sy sndri suami xblh kta apa😂

Tadi saya baru detail scan dekat klinik pakar. 18 hb ni doc dekat kk pulak scan. Tadi detail scan dia banyak check organ baby, anggota badan..alhamdulillah ok katanya. Semoga okay smpai dh dilahirkan. Ritu puasa ke 3 pergi scan dekat klinik swasta sebab baby mcm senyap sebab puasa. Terus xnak ambil risiko dah 😂. Bila scan tu, terus nampak gender 😂🤣

Memang dari mengandung anak 1st sampai la 3rd nie memang tkde pe scan dkt luar 😅 scan dkt KK je.. Suami ade jgak ajak tpi sye sllu ckp tkpela duit tu boleh pakai beli brng baby 😅 Padahal klu nak pe boleh je sbb suami selalu bagi duit tiap bulan, tpi dlm kepala dok pikir banyak lagi benda lain boleh buat 😅 takpela Kite doa yg baik2 je 😘

3y trước

x pe sis...in sha Allah baby membesar dgn sihat...smoga dipermudah urusan

Anak first tak scan tp mcm dah tau2 je dia boy.. yg kedua ni buat detail scan.. tp org kata kalau anak girl dia tutup.. saje je taknak mummy dia stanby brg pink ke blue.. taktau.. tp detail scan bukan utk gander je puan.. bole check tulang dia, proses perjalanan darah dia ke paru2 & jantung, kepala dia berapa jari kaki dn tgn.. pundi kencing..

Saya mmg tak scan, biar lahir membawa kejutan 🤣 husband nak anak lelaki, mak mertua nak perempuan Hahaha . Jadi untuk mengelakkan dua2 sedih saya xscan 😁 just scan kt KK untuk tgok keadaan baby sihat ke tak je. Awal2 pun teringin betul nak scan .. tapi tgok gaya biar jadi surprise jelah 🤣 first cucu family husband 😁

Saya sekarang mengandung ank no 3. Baru ni dapat merasa detail scan. Sebab sebelum ni saya susah. Sejak anak no 2 lahir 5tahun lepas saya baru senang sikit. Alhamdulilah 🤲. Saya memang full time Housewife. Jangan risau sis Inshaallah baby dalam kandungan sis sihat2 aja.

5y trước

In shaa Allah amiinn ♥️🤗

detial scan ni sebenarnya banyak kelebihan dia. kalau klinik kk. tak berapa jelas, tu sebab perlukan scan klinik swasta sebab nak tahu baby buat apa dan keadaan dia. saya faham perasaan awak, tetap kuat ya. mungkin ni ujiaan allah. saya doakan baby awak sihat dan selamat bersalin