I’am A Mom Now ! Alhamdulillah❤️

Syukur, dah selamat bersalin pd 11/6/2023 tepat jam 12.45. Terpaksa serah diri sebab Gdm on ubat. Di induce kan belon. Pakai 24jam belon x jatuh, so proceed kpd induce ubat. Haa, yg ni lah sampai bergegar katil😂 tibe demam & ketuban leaking awal. Bru 3cm doc dah proceed Masuk LR sbb takut baby terkena jangkitan kuman. sebelom dpt teran, 2 jam lebih duk fight dgn contraction. Amat2 perit wooo😅 blh sampai terpikir nak bunuh diri je time tu, astagfirullah😌😌 tak lama pstu, berjaya lah teran x sampai 5 minit keluar lah seketuiii hero tanpa sekat2🥰 sedikit jahit sebab doc toreh sikit, tiap ank sulong mmg doc toreh utk tlg anak keluar cpt. Itu jelah sy nk share, kpd mommy to be, YOU CAN DO IT. especially for first mom! Tlg kuat, nanti dah dpt tgok baby, hilang semua sakit🥰🥰

2 Các câu trả lời

Alhamdulillah tahniah Mommy n Baby setelah berjuang. Saya harini nak gi check up for 39w5d. Masih xde tanda baby nak keluar, kite tengok apa kata Doctor arini. Semoga dipermudahkan urusan kite Mom To Be semua. Selamat berpantang ye Mommy 🥰

thniah mommy...wahh cpt jg branak tu dlm 5min..ada tips? hehe

11mo trước

ohhh baik2.tp spjg sakit xleh teran ek.waah guana nk tahan tu hahaha