39 week 2day

Sye nk tanya para ibu2 due sye 17/11/22.. boleh ke nk suruh kk check tahap air ketuban kite sbb sye last scan bulan 9 .. skrg perut sye asyik mengeras dn bby kurang bergerak .. biasa dlm pkul 11 macm ni bby sye dah bergerak lebih kurang 4@5 kali tapi harini sye tak dpt gerakan lagi dari baby .. maaf #firstmom #firstbaby #pleasehelp dan doakan sye semoga bby keluar sebelum due jugak🥺

4 Các câu trả lời

sy skrg 39w 2days jugak, bby sy pon mcm awak kurg gerak.. tp bila pukul 3-7pagi dia gerak byk sampai termimpi2 perut sakit kena kick. Sy tak pg hospital, sbb haritu bby sy takde gerak. tp bila buat ctg, ada je heartbeat. sy ngadu kat doktor pun dia ckp biasa la rahim dh sempit.. jadi sy pun dh mls nak overthinking. tp awak boleh je pg hospital kalau awak risau

2y trước

update, harini sy pg hospital sbb risau bby kurang gerak.. bila buat ctg, baby okay je. bby sy banyak sleeping phase

pergi hosp je trus sis. sy pun hri tu kes mcm sis juga, terus lapor diri dekat hosp mlm tu, pagi esok induce then malam tu selamat bersalin..

Sy pn da 40w4d baby kurang gerak gerakan manja je skrg perut mengeras dan sakit bawa perut tanda xde lagi rsau sgt nii

Dktr/misi selalu pesan klu xckup gerak pergi LR terus,