ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Sye nak minta pendapat dari ibu ibu yang dah mpunyai bnyk pengalaman. Ank sye mgalami masalah sembelit yg teruk sejak umur 7month. Sblom ank boleh mkn, tak pernah sembelit. Bulan ptama ank blaja mkn pun tak pernah sembelit. Tp lpas ank sye da mula naik gigi ats dan bwh, mak sye slalu bg dye mkn atau rse sikit stiap apa yg org dewasa mkn. Dan ank sye susah nk minum air masak, klu bg dye mmg mnum tp dye akn keluar kn balik air tu. Tahap teruk sembelit ank sye skg smpai sye perasan dekat kwasan dubur ank ade lebihan daging dan setiap kali ank nk berak, msti dye ksakitan smpai menggigil wlu pon kdg2 najis tak terlalu keras. Jd sye nak minta pendapat, pmakanan yg mcm mne sbena nye ssuai untuk lingkungan usia ank, dan mcm mana sye buat kn ank sye bnyk dpt mnum air masak. Sbb tak sanggup tgok ank sakit nak berak. Kes ni dah dirujuk di klinik . Terima kasih #firstbaby #firstmom #pleasehelp

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA
3 Các câu trả lời

dlm menu seharian sy bg buah naga n pear..air kosong letak dlm botol straw y cute2.alhamdulillah x pernah semelit