Demam panas tinggi

Sye hamil 17 minggu 3 hari.. terkena demam panas sehingga badan menggigil2 dan mncapai suhu 41°c dan kemudian pengsan.. sewaktu pengsan sye xsedar langsung apa yg trjadi.. suami beritahu saya seperti meracau2 Dan terkena sawan disbbkan demam yg tinggi.. sye mengandung ank pertama.. dan ini pengalaman pertama sye ditahan wad dan trjadi seperti ini.. nurse beritahu sewaktu hamil bdn sering panas dan perlu kerap mandi dan duduk dia bwak kipas berbanding penghawa dingin kerana penghawa mnyejukkn tetapi ianya menyerap cecair bdn kita.. mnyebabkan kita pnas dalam.. demam yg teruk sehingga doc terpaksa mengambil air tulang belakang utk check jangkitan yg mungkin ada pada otak.. sakit dia hanya Allah yg thu.. harap tiada yg akan berulangg..

1 Trả lời

mg dpmudahkan segalanya .aamiin .jika puan rs pns sangat2. even dh on kips rs xok juga..puan blh bshkn towel kcil atau sapu tgn dgn air sejuk kemudian letakkn dkt kepala...bila kering je bshkn semula.. cara lain puan blh bli cool fever pillow..cool fever dia ada bantal tw.. puan blh cri dkt farmasi... bantal tu sblm guna letak dlm fridge dlu bg sejuk..nti bila dh sejuk baru sedap nk guna pkai .jd bdn xde rs sgt2 pns. ..dlu ms sy pregnant pn bdn sy pns sgt2.. smpai rs ni pitam..husben blikan sy pillow cool fever..dlm ms yg sm bshkn kain letak dkt kepala...

3y trước

insya Allah aamiin2.. tq puan bgi nasihat and tips 👍👍🥰