Anak kuning

Sye first mom nk tnye kalau anak dekat wad ...dorg bagi ape supaya baby x lapar??

3 Các câu trả lời

kalau kuning hospital bg FM tpi kalau sis ada susu badan perah bagi hospital . sy arini harinke 20.. bby hari ke 15 bebas kuning .. apa yg sy buat perah susu bagi bby minum pakai botol so kita thu berapa banyak susu masuk dkt badan dia . mmg bby lagi kerap berak2.. kalai direct kita x tahu berapa banyak masuk.. skrg sy dh x bg botol sbb bby dh bebas kuning jadi sy direct je

Room in sekali atau tak? Kalau room in sekali teruskan penyusuan ibu setiap 1-2 jam. Jangan culas ya. Kalau anak je yang stay ward, bagi EBM kat nurse. Nanti nurse yang akan feed baby. Kalau awak tak bagi EBM, nurse bagi FM.

Pam susu. Kalau swasta dia bg susu fm tp yg dlm pax siap bancuh. Tp kalau mak2 dah anak 3 4 mmg dorang bawa fm senyap2