Lepas pantang 40 hari

Sye baru habis pantang 40 hari, boleh ke sye makan terus makanan yg dilarang ketika pantang sebelum ni? Atau hanya boleh makan dengan kuantiti yg sedikit? . . . #firstmom #bantusharing #ingintahu #firstbaby

1 Trả lời

boleh je nk try sikit2. kalau badan okay, makan lah. sebab kadang2 ada certain makanan yg buat ibu sakit urat la, sakit badan la, sejuk2 badan. kena try and error. tak cuba tak tahu

11mo trước

normal tu. hormon berubah. Sy lepas bersalin tak boleh makan duku, jadi sakit urat especially bahagian pinggang. nak duduk, nak bangun semua sakit. padahal sebelum bersalin takde masalah. bertabahlah ibu2