Pregnent tapi ingin bersukan

Sye baru 10 minggu boleh tak klau sye maen badminton ? Ade effect tak dekat kandungan ? #SeriusTanya #bantujawab

4 Các câu trả lời

Ayooo kak jangan,mcm sy yes memang kaki badminton masa pregnant 1st x tau pregnant da 5 weeks saya maen je alhamdulillah tak jadik ape2,yg 2nd 5 weeks juga tak tau jugak tak maen sebab jaga jaga period lewat tapi keguguran 😢 pastu pregnant lagi teringin tol badminton saya dah 28 weeks baru maen tupon pukol2 centu jek kasik hilang gian.tapi bg sy tayahla maen sukan lasak ape2 pon time pregnant ni tak kirela trimester mane pon

my advise, pilih sukan yg xbrp lasak. badminton ni u nk kena lari sana sini, silap haribulan tjatuh. yg tak mengandung pun blh injured, apatah lg yg berbadan dua. be safe than sorry.

awal² ni better jangan lasak²