Normal ke sembelit trimester pertama?

Sya sllu rsa smbelit..ssh nk buang air bsar..

9 Các câu trả lời

saya pun tngah alami kadang kt toilet smpai berjam😭 time mngndungkan anak pertama pun mcm ni lg teruk smpai berak brdarah . smpai nk brsalin pun still sembelit . hilang je bila dah bersalin tu pun time pntang saya mnum ubt pelawas . xtau nk ubtkan mcm mna tkut pulk klu mnum ubt pelawas time mngndung 😭

4y trước

pergi farmasi minta ubat sembelit untuk ibu mengandung. tapi kena cari yg ada ahli farmasi. Saya dah beli haritu Alhamdulillah berkesan.

Normal sis. Tapi saya setiap hari amalkan makan buah-buahan dan makan sayur berdaun hijau. Alhamdulilah dah tak sembelit dah. Setiap hari membuang juga.

normal sis..banyakkan buah oren atau betik dan jgn lupa benda paling penting sayur syuran

sy pun sembelit. tp, minggu ni sy mkn betik. sembelit dh ok

sy pn sama,byk mkn syur dan mnum byk air msk bru ok sikit.

Normal. Banyakkan makan buah kalau tak makan sun sweet.

kena byk minum air kosg in shaa Allah ok #TAPSupermoms

Sy pun sama.. Makan buah n sayur..

Normal je bnykkn mnm air suam