Luka czer ada keluar air

Hi, sya nak tanya, harini sya berpantang hari ke 15... Sya tgok luka czer sya ada sedikit bahagian mcm lembap, bila sya tekan dia keluar air, macam air bisa.... Apa patut sya buat ya? Setkat ni sya jaga luka czer hnya pastikan tempat luka kering, sya x sapu apa² ubat.

2 Các câu trả lời

ngapain ditekan 😅 normal untuk luka keluar air sikit bila tengah nak sembuh. kalau sakit, merah, bengkak, air tu banyak tak berhenti keluar (tanpa ditekan), atau berbau mcm bau nanah, tandanya ada infection.

Pergi hospital