tak tahu tiba2 hamil

sya bru kawen 23dec thun lepas, dan period sya x teratur. pstu ade rsa x sedap bdn, mual2, muntah sekali je. pstu tdi buat test, dah prgnnt 3+.. dlm instruction kata klau cmtu mksdnye kandungan da umur 5mggu keatas... 😅 agak2 kene. mara dgn nurse kk x nnti? bru nk gi buat buku pink esok. huhu

8 Các câu trả lời

Sy bnyk kali test pakai yg biasa dngn digital. Kalau ikut kiraan kalendar period sy dh 8minggu. Tp smlm pegi scan bru 5w5d. So nak tepat kena buat scan dulu nak sahkan kehamilan. Takot kalau ektopik ke apa ke. Stahu sy jugak kalau nk buka buku pink kk nak yg gmbr yg kita scan dekat swasta tu as bukti kita pregnant. Kalau stakat test upt tu tak comfirm lagi😅

4mo trước

Tak juga. 3 hari lepas saya bukak buku pink, nurse tak tanya pun upt dengan scan. Amek darah, hantar ke makmal. Lepas keluar result, baru doc kat kk scan.

saya 7 minggu lebih nak masuk 8 minggu Baru next week buat buku pink.. dah buat appointment ngn kk terdekat... kalau 5 minggu something diorg Kita dlu Kita berapa minggu.. klo dah okay dah sepatutnya Kita da blh buku pink.. Baru la Kita folllow kk sis

saya pulak tahu pregnt pergi check swasta 7.1.2024 confirm prgnt doc swasta bgtau dh 6 weeks prgnt ..then walk in klinik desa dekat kg..nurse bg tarikh kira dah book tarikh tu 13.2.2024 .masa tu ikutkan kandungan dah 11 weeks

4mo trước

same la saya pun ade track period jugak..saya bg ikut tarikh tu dekat nurse..

sya pun blum buka buku pink lagi sis... kena tunggu 8 week baru buka sbb haritu sya ada pergi klinik swasta tunggu doktor scan terus buka buku pink dekat klinik kerajaan...

4mo trước

ooo, sya gune test pregnncy tu je.. dua kali test... 1 test yg double line... 1 lgi yg digital punye tu... xgi klinik swasta pun lgi..

sya da cek swasta.. kndungan dah 6weeks.. kk da bgi trikh appoinmnt utk sya

Sllu nurse akn kasi 10 weeks buka buku pink

selalu buka buku 10w keatas, so awal lagi ni.

4mo trước

sya da call kk, dia mnta sya dtg klinik 3 mnggu lgi, so btul la tu 10 mnggu hehe

Blh buat before 3 bulan