6weeks 4 days

Hi.. sya baru preggy anak first. Baru 6 weeks. Ada apa2 effect tak kalau nk puasa penuh? Alhamdulillah selama 4 hari puasa ni sya takda rasa lapar or sakit. Mintak pendapat semua ya.. tq.. #firstbaby #1stimemom

7 Các câu trả lời

Bole ja puasa .. sy 7 week . sy pown anak first . cuma nurse pesan kalo tk larat bole bukak puasa . tkdk effect apa pown kt baby . Ikut kemampuan badan kita . sekarang sy puasa macam biasa , oke jaa .. ☺️

boleh puasa selagi mampu dan xdak alahan atau morning sickness. doktor ckp puasa xdak effect apa2 pun kt baby melainkan kita ada alahan sbb alahan tu yg menyebabkan bdn kita krg nutrisi utk baby serap

sy 22w1d dh 4 hari x puasa sbb baru lepas discharge.. skrg kena habiskn ubat & cek bo selang sehari.. doc xgalakkn utk sy puasa dgn keadaan kesihatan skrg 🥺 tapi xpe lah.. demi anak.. first pregnancy 🥰

3y trước

asthma sis 😔

ad yg ckp jgn puasa utk trimester pertama, sbb bby nk berkembang.

sy tk berani nk puasa . t1-t2 ni buat sy lg btmbah lpar setiap masa.

Awal lg tu.. X kuat lg. Klau bole xyah puase lah..

saya tak puasa ...12weeks