Nak tanya siapa2 yg ada pengalaman boleh kongsi dgn sya , 10w4d , doakan kandungan sya sehat dn elok

Sya awl kehmilan dh bleeding spott je , kli ni bleeding teruk bnyk darah smpai 5pad nk tkr , sdh prgi hsptal tpi dia orng srh sya balik , sbb selagi tak keluar ketulan bsr ataupun btul2 sakit memulas tu bru blh pergi balik d hsptal , sya ada sakit cuma ringan je sakit tu , on off sakit tu , #seriusnanya #firstmom #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

7 Các câu trả lời

Banyak Sgt tu, dorg ada check bawah x... Biasanya dorg akan check sbb risau ada bukaan... Then dorg akan scan perut juga.. Sbb sy pun pernah kuar darah tapi rasanya x penuh pad.. Pun masuk ward jap utk dorg check.. Then dorang dapat tahu ada darah beku kat bawah., mungkin darah lama katanya.. Pastu dorg scan.. Alhamdulillah baby pun ok.. Cuma dorg pesan kalau ada berlaku lagi dorg suruh dtg hospital semula then nanti dorg akan pantau.. Alhamdulillah sekarang dah xde, sekali tu je.. Semoga dipermudahkan utk awk...

2y trước

Sy pun sama. Tp kluar lendir coklat. Doc masuk mulut itik utk check ada bukaan tak. Pastu scan perut. Alhamdulilah takde apa.

maaf nak tanya mereka ada bagi ubat kuatkan rahim tak...saya pun masa tu bleding dan terus ke pac baru 6 minggu dan mereka bekalkan ubat kuatkan rahim selama 2 minggu dan temu janji dengan epau.... mereka suruh banyakkan rehat jangan angkat benda berat langsung dan banyakkan selawat...tu nurse kaunter depan kata....kalau anak nak dok dengan awak mereka akan kuat tapi jika dah tertulis untuk singgah sementara banyakkan sabaq...in Syaa Allah perancangan Allah terbaik...tu je nurse pesan..

saya dulu bleeding teruk pergi hospital dr suruh balik tunggu ketulan kantung keluar. dia estimate seminggu. Dalam 4-5 hari saya datang contraction tu mmg menangis daam kereta otw ke emergency terus keluar ketulan tu time dalam kereta. Sampai emergency dr scan rahim dh kosong dia bagi ubat kecutkan rahim..

Sampai 5 pad.. hsptl xda pemantauan ke.. at least scan ke.. bg ubat kuat rahim ke atau mmg dorg dh treat sebagai ancaman keguguran? Moga yg baik2 buat sis.. moga ada rezeki ya sis.. kdg2 tu takut darah beku yg lama2 je kluar sbb ada sstgh org mmg camtu

2y trước

takde permantauan sis , cuma sya d pantau d klinik swasta shja , klinik swasta ada pesan klu bnyk klua darah ataupun ketulan bsr trus ke hsptal tpi bila prgi hsptal dia orng ckp srh sya balik ,

sya dh prefer klinik , sya msih d pantau smpai 12w bru scan balik , dr klinik pernh ckp klu bnyk kluar darah ataupun somthing yg ketulan bsr trus ke hsptal , tpi skrng hsptal srh sya balik slgi tak sakit betul dan ada keluar ketulan ,

takkan suruh balik macam tu je. saya spotting sikit pun doctor scan perut dan cek dari bawah. lepas tu dapat ubat kuat rahim. kalau ada masa pergi klinik swasta sis.

2y trước

skrg masih kluar darah ke sis..

5 pad bnyk tu. Hosp ada scan x kandungan awak? 😰

2y trước

dia orng ckp takde papa tu hanya klua drh