MIL memandai mandai

Sy xsuka lau jenis mak mertua suka2 je ambik baby drpd sy and nak kenalkan dengan saudara mara dia. Dah lah family nya ramai ,bukan apa baby sy baru 2bulan. Risiko tu banyak. Skrang ni pulak musim hfmd. Sy baru sampai rumah MIL then dia ajak saudara mara dia pulak datang jenguk baby sy. Dia org bergilir hilir nak dukung and nak cium. Kakak ipar sy pulak balik kerja tak mandi terus nak grab baby. Hm macam2 family in laws sy ni

5 Các câu trả lời

sama kes mcm sy..bayi bru 2 bln.. hati mmg rse x sedap sedara rmai dtg tgk baby.. skali mmg btol.. minggu tu jgk,baby demam..test positif covid.. rse bersalah dgn baby sendiri sbb x protect dia btol2.. last2,sendiri jgk yg kene jaga baby..sedara mara yg rmai tu tau bg komen je..kesimpulan,ank kita,kita protect la..kesian baby x tau apa2 jd ank patung kne cium sini sana..

Sebijik mcm family in law sya.. Kakak ipar sya balik kerja tak cuci tgn/mndi terus dukung cium baby sya.. Mil pn sama.. Panggil org ramai2 dtg rumah, bergilir2 cium & dukung.. Dh luahkan dekat suami,tapi suami buat tktau je.. Nk ckp byk pn susah.. Smpai skrg sya masih berselisih fhm tentang bby sya dgn belah family in law.

sy pun mcm tu la. last sy mls dah nk layan. sy biarkan je sbb biasa la, org sekeliling suka tgk baby ni tambah lagi kalau kita yg dh ttc bertahun nk dapatkan baby. lagi org teruja nk tgk baby kita.

I bgtau suami I, kalau anak kiter sakit hah tu punca Dia. P la minta duit dgn dorang tu utk Rawat anak kita nnti, biasalah mil or belah in law, lebih2 je Dari kita.

Minta suami tegur ibu. Ya bahaya kalau nak cium bayi. Moga dijauhkan dari segala penyakit yang memudaratkan