Normal atau tidak?

Sy tak pasti nak meluah di mana. Jd sy post anonymous di sini. Soalan sy, normal ke suami hanya mau "bersama" seminggu sekali atau 2 minggu sekali? Sy ada juga minta, tp bila asyik sy yg meminta, kita pula rasa segan mcm takde benda lain difikir. Sy pernah minta selang sehari, suami ckp letih sbb kerap sgt. Kalau dia bg pun mcm tak ikhlas. Normal ke? Suami umur awal 30 an. Kerja office hour. Tp sy minta tu waktu dia cuti. Waktu dia cuti mmg dia yg uruskan anak. Sy housewife, time dia kerja anak 24 jam sy urus. Tp waktu dia minta, sy onz je. Sbb tahu dia jarang² mintak. Suami takde curang ke apa. Sy mmg cek phone dia selalu. Cuma lepas ada anak dia mcm ni. Sebelum ada anak 2 hari sekali ok je. Mula la sy fikir sy dah tak cantik, tak menarik lg kat mata dia. Jd rendah diri pulak bila suami menolak. Kadang sy doa, biar la sy da takde rasa nak apa² lagi. Bg waktu dia minta sekadar tunaikan tanggungjawab je. #ingintahu #pleasehelp

43 Các câu trả lời

Saya pun selalu usik-usik suami saya Dia layan la dengan alasan memberi nafkah batin.. Tapi kadang terasa jugak bila dia kata macam tu.. Sebab macam dia layan just for nafkah batin bukan sebab saya seksi ke apa 🥺

Aah normal.. suami sy pon mcm tu kdg sebulan berapa kali je saya faham n sy tak fikir bukan2 pon. Mungkin dia penat kerja n ada msalah keje nk kena fikir. Tp bile dpt sama2 puas. Haaahaha releks je jgn fikir bukan2

Macam hsband saya.. Smpi saya tanya dia terus kenapa jarang mintak... Dia ckp kepala tengah serabut.. Banyak pikir, mcm2 masalah tgh pikir.. Jd dia takde mood nak bersama.. Mungkin hsband sis pun sama macama saya..

klu husb sy pula dia akan mnta sebulan sekali je..pdhal bru kawin x smpai setahun..smpai sy rsa husb ni gay sb mcm xda nafsu..tp klu sy ajak dia on je tp rsa segan klu kita ppuan yg balik² nak..

Maaf kalau pendapat saya kedengaran cliche. Awak perlu duduk berbincang, heart to heart dengan suami. Luahkan apa yang awak rasa, tanya suami awak apa yang awak nak tahu. Cari masa yang sesuai.

Tapi klau sy pula since prgnant dan lps beranak skrg dah 2 bulan lebih ni sye pula yg asyik tak nak kene sentuh pun rasa mcm sgt tak selesa dan kadang rasa mcm tpksa pula.ksian suami hm

seminggu sekali atau 2 minggu sekali tu pun sy rasa banyak hahah sbb sy kadang sebulan pun tkde bersama.. sy dgn suami yg tk normal la kut.. dah mcm tkde nafsu je memasing😅

Biasa kalau suami taknak ni dia penat, ada something yg bermain di fikiran dia ke. Bab tak curang tu bagus tp bukan nk ckp apa lah, ramai suami org ada 2 hp. Try selidik lagi

Normal sekali dua seminggu. Lgpun dh ada anak and then suami pun penat kerja tu. Ambik la masa ajak hisband jln2 weekends me time pergi bercuti ke. Pastu goda la suami

normal sis. suami sy pun mcm tu. kadang tu sbb dia betul² penat ☺️ always positif jee, kalau dia masih nak bersama walaupun jarang tu ok jee.