Sy sembelit

Sy sembelit nii yaallah.. Tlg syaaa.... Sy bole mkn ubt or sumbat ubat tkkkk... Dh smngu lebih xbuag, hrini perut pulak Msuk angin... Sy lumuk myk pnas abeh 1perut... Xpa ka? Tk tahan sgt.. Angin pun xnk klua

12 Các câu trả lời

masa pregnant, peningkatan hormon progesterone menyebabkan proses penghadaman lebih slow dpd biasa. sebab tu sembelit/constipation. minum air kosong banyak sikit, exercise ringan ringan je, makan lebih buah 👍🏼

sy pun sembelit terok time pregnant ni.. pg klinik swasta doc bg ubt sumbat bontot dgn ubt mnum utk cairkan najis.. alhamdulillah lega mkan ubt tu

mkn buah sis. Sy preggy 35week skrg xsembelit Pon. hari² mkn buah mangga atau buah naga. elok je hari² membuang.

Minum gripe water ada jual di Farmasi. Jangan pakai minyak panas selalu, kesian baby

Saya pun jenis sembelit jugak.. Sis g jumpa doc ada ubat sis..

Boleh rujuk doktor, dapat ubat yg sesuai dgn ibu mengandung

Jumpa doc sis. Akan diberikan ubat yang sesuai

mkn buah oren sis..betik

rjuk doc sis..doc ade ubt nye

3y trước

😊😊

Try mkn buah naga...