First pregnancy

Sy sekarang pregnant dah 5 weeks. Sy nak tanya..minggu ke berapa sy boleh buat buku pink ye?

18 Các câu trả lời

Before 12minggu, 9-10 minggu mcm tu lebih sesuai pergi buka. Sbb kalau awal sgt kena pergi byk kali. Lagi satu masa buka buku pink akan scan tgok kantung dan jantung baby. So minggu tu sesuai sbb biasa dh nampak..

Kalau normal 10w ke atas boleh buat. Cuma ada certain kes yg dibenarkan buat awl. Buat masa skrg, consume dlu folic acid, jaga pgerakan, jgn lasak.

musim2 pkp ney better 12minggu baru p daftar, takutnya kk dh penuh dgn ibu mengandung, seeloknyaa call lah kk terlebih dahulu..

Better kol kk berdekatan dlu. Sbb lain tmpt lain procedure. To before 10 week rasanya sbb nk tentukan tarikh tepat edd

Better 9 mnggu macam tu...kalau macam ade pernah gugur atau penyakit macam kncing mniss atau seumpanya blh g awal

boleh je buat skrg..tp sy blom buat sbb ad kes..ap ap pun nnt kna rujuk ke pkar sakit puan..jd biar dulu la..

Call KK tempat sis. Lain tempat lain procedure. Ada yg boleh buat cepat. Ada yg kena tunggu 8-12weeks

4y trước

Ohh okay thanks awk :)

Sy 4week da bukk..sblm g kk sy g swasta komfom kn n dpt gmbr scan bwk g kk

Sy start buka buku 8 week mcm tu.. Tp sy g swasta tuk pngesahan dulu..

Boleh buka masa 6w. Tapi kena buat appointment dgn kk dulu