Cabut gigi

Sy sekarang dh 17 minggu mengandung boleh dak nk cabut gigi ka atau petua hilang sakit gigi x tahan sakit sngat asa benggang telingga ni gigi garham bongsu patah sebelah ja#ingintahu

8 Các câu trả lời

3t trước

minyak cengkeh ni farmasi ad ka?

sy pn sakit gigi gk sis gigi geraham bhgian atas sblh kiri .. bila masa nk kunyah tu sakit gigi dtg ya ampunn smpai kt kepala telinga mata sakitnya😫😫 dh nk masuk trimester ke 3 tgu bersalin bru cabut...x sbr rasanya huhuhu....

2t trước

28minggu 2hari sis....

boleh. 3rd trimester tak boleh sebab risiko bleeding/infection. bawa buku pink alang2 buat check up terus nanti minta doktor gigi sign dalam tu.

normal klo sakit gigi time mengandung,sbb zat tu da turun ke baby,sis bnykkan minum susu je,kerap gosok gigi..saye ni pon 38weeks,sakit gigi,.sabar iye

Boleh sis. Doc gigi ckp 16 week ke atas dh boleh pi cabut or buat ape brkaitan dgn gigi kecuali klau dh msuk 3rd trimester lh tkleh

blh sis.. bg thu klinik gigi sis mengandung dn jgn lupa bukubpinks bwk skli.. da masuk trimester ke 3 xblh cbut

Buat appointment untuk pemeriksaan gigi. Nanti dentist bagitau apa yg perlu buat

17w boleh pi cabut. dh masuk 3rd trimester nti xblh dah

3t trước

ritu doktor bg dh tarikh pastu depa suh buat temu jnji pulak kt mysejatera pi klinik kesihatan suh balik sbb x dak temu jnji padahal doktor yg bg tarikh tu