Selalu muntah bila dah makan

Sy sekarang dah 12w tpi susah sangat nak makan nasi, asal makan mesti muntah, benda lain pun bila sy makan ada juga yg nak keluar balik, dah sebulan sy terpaksa berlapar aje 😔 bau²an yg tajam pun sy x suka. Ada tak cadangan nak makan apa untuk mengenyangkan?#pleasehelp #firstmom #firstbaby #bantusharing

6 Các câu trả lời

Saya pon mcm tu. Saya makan tembikai dan jambu batu takda biji dgn asam. Breakfast lunch dan dinner. Makan biskut. Dan susu. Baru ni cuba subway tuna lepas utk telan. Lagi satu makan salad. Pon boleh telah. Yang lain mcm mee bihun nasi mmg tak boleh. Start week 7- sampai week 12 skrg sy mkan mcm tu. Result semua normal dan baby ok. Alhamdulillah. Cuba la kalau sesuai kt awak

Sama macam sy jugak sis. Sy pun sekarang 12w, lepas makan x smpai 10 mnit habis keluar semua. Tapi minggu lepas sy ade pergi scan bby . Masa scan bby tu , nampak bnyk sangat angin dalam perut & sebu. Dr bagi ubat tahan muntah & gastrik. Kena pantau dalam seminggu, kalau x oke jugak kena drip.

1y trước

ubat tu mmg berkesan untuk tahan muntah ke, lepas makan ubat mmg xda rasa nak muntah ke macam mna?

sy minum veloxin, beli kat alpro pharmacy. memang berkesan untuk mual muntah. so far dah habis 3 box dah selama pregnant ni, time takleh makan sebab mual sy terus minum veloxin tu. memang kk pun recommends sebab ubat yg kk bagi tak specific untuk pregnant mommy

try makan buah.. makan nasi sikit2.. kalau muntah teruk, try mintak ubat alahan muntah dengan doktor kk.. saya makan ubat lepastu kurang muntah n ada selera boleh makan sikit2..

try makan pasta ke roti je utk ganti nasi

1y trước

skrg mmg tgh makan roti, tpi macam tu lah, awal² je boleh makan, nnti Lama² akan kena tolak juga 😔

Dan pisang pon ok