Posture Badan Selepas Bersalin

Sy rs sy dh terikut² bongkok since lepas bersalin last 57 days. Ms awl pantang sy ada mlsh dgn tulang ekor xblh duduk tegak. Sy housewife & ada dua ank. Menyusu letak baby ats bantal pun bongkok jgk. Now, jln /duduk membongkok. Mlm² baring nk tidur skt nye belakang bdn dari bahu sampai tgh² tulang belakang. Cmne nk buat ye?

2 Các câu trả lời

sama mcm sya sis dah jadi mcm habbit nak bongkok je walaupun duduk atas kerusi.tulang belakang dari atas smp punggung jadi sakit2 bila tersedar badan bongkok sya cuba tegakkan nti bila dah leka2 buat kerja jadi balik.sya panggilkan org urut mmg dia ckp tu jadi terbawak2 sbb dlm pantang kita menahan sakit perut sakit tempat jahit bila menyusu jadi badan terbokok..lepas urut dah kurang dah

2mo trước

awak kene pakai bengkungg sampaii posture badan awak dh boleh tegakk tau

Cuba practice duduk tegak semula. Saya pun mcm tu jugak, untuk 3 bulan lepas beranak. Lama² dah okay. #TAPSupermoms