Rasa down sangat

Sy rs down sgt. Skrg sy hamil 13w. Sy ade mslh bmi underweight. Dlm ms yg sama sy ade sngkut kncng mnis. Dan skrg mnunggu kptsn drh sma ada sy ade tyroid @ tak dsbbkn nadi sy laju. Sy rs bdn sy tak sihat sgt utk mnjadi seorg ibu. Sy berusaha tmbh brt tp sy prlu kwl pmknn dsbbkn sy gdm. Emosi sy sngt tak stabil. Sntiasa rs emosi. Sy ble2 akn mngis ble tringt mslh2 ni. Sy syg ank dlm kndungn sy. #pleasehelp

10 Các câu trả lời

sama la sis. sy detect gdm msa 12 mnggu, lpas tu overweight. hb low.first trimester sy sllu bleeding byk sgt smpai 18 mnggu( subchorionic hematoma), plus uri kt bwah.dktor ckp klu lasak kmungkinan uri boleh luka. sy pun luah kt dktor, sy ckp sy lapar, da cuba kwal mkn tp gula sy ttap tinggi. so dktor on ubat,bru la sy leh mkn knyang sikit. alhmdulillah bleeding da xda, uri pun da naik skit, cma bp pulak problem. 😅 so sy ikhtiar ngn air jus bitroot n jmbu btu. so far hb sy da cntik 12 ke atas n bp still dlm pantauan. be strong mummy. kte boleh 👍

Puan InshaAllah puan kuat..sy setiap minggu ulang alik ke klinik sbb kencing manis..kadang2 seminggu 2-3x ke klinik..pnah bleeding n warded..tp kuat dan positifkan diri utk anak dlm kandungan..n slalu bckp dgn baby agat dia kuat utk jmpa ibu..Alhamdulillah sekarang dh sebulan selamay bersalin...dan masih sangkut kencing manis jg..bacaan x cantik waktu pagi...

sabr ya sis. sy hb low dan jantung. nadi laju. sentiasa atas 100. wrded 3 ari dan masuk drh. seksa sgt. bila nadi laju cepat semput. tp kuatkan diri demi anak. nak nafas pn seksa sgt2. da ka makan pil iron. x selesa pil tu. tp apakan daya. tiap2 mggu cekup. da la nafas sesak...pakai mask lagi. skrg da32w. x lama lg...sabar je.

3y trước

sy bkn stkt 100 keats,tp 120 ke ats. tp ble blk dr klinik,sy rs biase je. hlng trus debar tu. risau ms bslin nnt je.

InsyaAllah sis kuat..sy pon ad diabetes wktu prgnant & consume metformin yg Dr bg..sy plak jenis suke makan dessert2 yg manis ni..stress jugak jd sy tukar dgn buah buahan2..klau malam2 lapar sgt makan je roti gardenia wholemeal tu..kuragkan manis tp boleh je sesekali layankan tekak minum tealive ke ap😂

Saya pon sama jgk sis. Saya 22minggu. HB low nadi pon laju jgk ats 100. Penat asik kena ch3ckup kk dan kena dtg hosiptal. Kdg rasa down & sedih sbb semua kena buat sendiri. Hidup pjj dgn husband sorg kt darat sorg kt laut. Tapi apakan daya nak tak nak diri kita kena kuat. Kalau x kesian bby

3y trước

insha'Allah sis. saya akn cuba jdi yg terbaik utk kandung saya 🥰🥰

"Dengan mengingat Allah hati akan menjadi tenang". Sama saya pun kurang berat & gdm masa pregnant tapi xde tyroid. Saya bukan jenis senang naik berat so saya rileks je. Selagi boleh makan kita makan. Kalau tak boleh jgn paksa diri. Kita ni manusia biasa je.

sy pown underweight jgk sis, tp tulah ad gdm tkt leceh sikit, mcm sy habis alahan trus mkn bnyk2,bru berat btul2 naik time trim2.. xpe.. apa2 pown kne stay positive jgn stress2 tauu..inshaallah xde apa

sis jgn stress . kalau sis stress..bertambah tak sihat lagi. sis banyakan bersabar,positif dan berdoa. amalkan permakanan yg sihat ya sis..😘

jangan rasa down . sis kena kuat untuk bby . semoga dipermudahkan segala urusan sis ye ..

saya pun underweight sis, nasib misi xbising lg. tggu next appmnt mcmna..ada naik 1kg je ni..

3y trước

sy underweigtht jgk. tp setiap 2minggu brt akn naik 1kg. xthu la normal ke x. tp still xcapai 40kg lg. dah 26w. ms booking brt cuma 34kg je.