Boleh tak balik kampung semasa trimester pertama ?

Sy pregnant 5 week baru.. jadi Sy nak tanya boleh atau tidak sy balik kampung? Sbb sy ada tanya pada doktor tentang balik kampung dan juga puasa (sbb tak habis lagi ganti puasa), doktor sy inform boleh balik kampung dan juga puasa takde masalah kecuali terlalu lapar boleh berbuka sbb bila pregnant badan akan jadi lapar yang lebih dari biasa. Cuma sy nk tanya pengalaman mommies pulak.. #ingintahu

1 Trả lời

Blh balik kampung,xjdi mslh.Tp pnh jugak baca kes ibu tu long distance onroad nk blik kampung,tumpah drah d awal kehamilan.Tp sy dh pnh balik kampung onroad 16 jam,msa 1st trimester preggy,dgn jln yg agk berlubang jd ny prut pn brgoyang/kdg terhentak skit,mujur xda apa2.Mungkin itu terletak dgn kkuatan rahim seseorang.Sis kena jga2 ye,d awal khamilan.Psal puasa tu,sebaiknya tunda dlu lh sis.Nnti lemah,sbb kita dh berbadan 2 jd perlu fkirkan tumbesaran ank dlm perut🫶🏻

2y trước

Terima kasih mom reply ❤️❤️❤️