Ayam dlm minibar fridge

Sy prefer masak baby food dlm food processor and tak suka prepare masakan prepackaged. Sy nak gi cuti kat hotel. Boleh tak sy bawa ayam yg dipotong kecik utk baby and simpan kat fridge hotel? Yg cam minibar tu. Ayam tu bukan lah ayam whole. Sy simpan kat bag ziplock frozen. #SeriusTanya #bantujawab

2 Các câu trả lời

Boleh tp based on my experience fridge hotel 1 pintu suhu tak kuat & ayam or ebm takkan stay frozen. Akan cair juga & rosak if simpan more than 24hrs. Kalau tak, tumpang freezer kitchen if hotel boleh budi bicara. Tp tengok juga jenis fridge dlm your hotel tu mcm mana, sentiasa perhatikan condition ayam & letak area paling sejuk. I travel a lot, paling selamat tumpang freezer kitchen

Boleh make sure ayam tu stay frozen. Sampai hotel terus simpan dalam fridge.

1t trước

Terima kasih for the info sis!