Makan Panadol

Sy pns dlm batuk selsema dh 3 hri jd boleh ke if sy makan panadol selama 3 hari ni tp sehari sekali je. Ada makan actifast dan soluble. Sy skrg 9wks. Tq

4 Các câu trả lời

Haritu sy pi klinik demam selesema doc prescribe paracetamol utk demam & cetrizine utk selesema. Paracetamol tu mmg yg 500g tu je tau jgn makan yg jenis lain, max 8 biji dlm 24jam (2 biji - 4 kali sehari) Tp kalau sebolehnya elak makan byk2 paracetamol tu, cuba limitkan

samalaa, demam selesema.. mintak husband belikan ubat dekat farmasi yang khaskan untuk ibu mengandung je..

actifast dgn soluble xleh ambil rasanya.. ibu pregnant blh ambil Panadol biasa je..

peknen just blh mkn paracetamol.. segala ubatan hnye doc y blh tentukan