Scan nmpk kantung pastu nmpk cyst jugak..hmmm takot sgt risau pregnant dgn cyst

Sy pegi scan klinik swasta waktu 6week then mase dr tengah scan rahim tu nmpk kantung da.. tp kt bwah sikit ade nmpk mcm kantung jugak tp dr kata itu cyst.. hmm risau sgt bile pregnant ade cyst.. nk tanya.. bahaya ke ye pregnant ade cyst? Boleh hilang kan ke cyst tu?#firstmom #firstbaby #ingintahu #bantusharing #pleasehelp #cyst

Scan nmpk kantung pastu nmpk cyst jugak..hmmm takot sgt risau pregnant dgn cyst
36 Các câu trả lời

sy masa awal pregnant 7w , doc sahkan ada fibroid . tp dia kata tak ganggu bby . sy jaga makan . bila 13w scan pakar . alhamdulillah . fibroid dah takde . doc kata dia akn hilang bila bby mbesar . jd jgn risau okay .

Awal2 pregnant sy ada juga. Tp size normal, sekarang dah 35w alhamdulillah dah hilang. Tp doktor kk akan pantau kalau kita inform dekat dia kita scan dkt swasta ada cyst. Inform je doktor kk kalau checkup dkt kk

Sy dlu dr sblom mengandung mmg dah ad cyst ukuran 2cm lbih mcm tu.. Doc pon ckp klau 2cm lbih x merbahaya melainkan cyst ukuran besar tp alhamdulillah mengandung msuk ja 13 week scan lg skali cyst tu dah hilang

Hi sis. Sy pun ada cyst jugak time pregnant. Masa tu 2.5cm. Doc kata jangan risau sebab cyst ni selalunya akan kecik n hilang sendiri. Then lepas 4 minggu sy scan, memang makin kecik cyst sy jadi 1.3cm.

sy pernah alami..asyik kluar darah,bila scan ade cyst..dokter kata cyst tu akan hilang bila kandungan membesar... alhamdulillah cyst tu hilang.baby sy pon dh 4 bulan skrg,takde cyst tu lg

Berapa cm cyst tu? Kalau 2 cm jangan risau. Sy sblm prgnant dah cyst 2cm. Tak ganggu pun sbb Dr kata normal. Just jaga makan. Skrg 22 w, cyst pun xnampak

Sama macam saya awal2 kehamilan dulu doktor nampak cyst & kantung je pastu doktor suruh datang lagi 2 minggu alhamdulillah cyst mengecut. Jangan risau ye

insyaallah xdak pa2...sy masa mgandung tahun lepas da cyst masa to kandungan baru 4 week..cyst 4cm... alhamdulillah kandungan 10 week cyst to hilang...

jgn risau kawan syaa da selamat melahirkan dah baby nya cuma terpaksa bersalin awl je tapi baby comel sgt tembam kena kuat tuk diri dan ank tauu

saya pun ada cyst masa preg, alhamdulillah mkin kecik size nya... jaga makan & hormon ya... jgn lupa monthly check up dgn Dr juga utk pemantauan.