Scan tpi weeks tk sma dgn pengiraan kite bru nmpk kantung

Hi sy nk tnye ada kee mcm sy sepatutnya klu ikutkn dha 10 weeks cmtu tpi bile g klinik scan bru 6 weeks ??? Tkut plk Knpe yee ???#ingintahu

2 Các câu trả lời

Ada masalah period tidak teratur atau ada ambil apa2 family planning ke? Kalau ya, tarikh last period takboleh diguna pakai untuk kira usia kandungan sebab tarikh subur berbeza disebabkan masalah period tidak teratur tadi. Usia kandungan hanya boleh dikira setelah scan dan ukur saiz baby sahaja.. mungkin sis kira guna tarikh last period dah 10weeks tapi sebenarnya baby terbentuk lambat dari tarikh itu so baby baru 6weeks.. its normal

Normal je tarikh lari tu. Tk perlu risau sye dlu pon patut nye dah 10weeks tpi bila scan nmpk kantung saje. Then doctor bgi tarikh masa jangkaan kandungan dlm 12weeks untk scan balik tgok usia kandungan yg sebenar. And bila scan balik tgok kandungan baru 7weeks. Doa banyak2 mintk2 xde pape. Saya harap kandungan awak sihat ye🫰🏻