Followup kk

Sy nk tnya kalau anak dah masuk 2 tahun..dah habis cucuk kena followup kk lagi ke? Sbb sy kadang x boleh ambk cuti kerap2

9 Các câu trả lời

rasa lepas habis cucuk 6 bulan sekali ja follow up utk ubat cacing & perkembangan anak ja.. nanti umur 3 tahun kena jwab lagi skali M-Chart follow up ni smpai umur 6 tahun tapi tak kerap la. kdang 6 bulan kdg 1 tahun, bergantung pada ank la. tapi klau rasa mampu pantau sendiri boleh ja request stop, kena tanya nurse yg urus awk..

Anak pertama saya last cucuk setahun 8 bulan, lepas tu mula wabak covid. Terus stop checkup gitu je. Ada juga 2 kali kk call tanya kenapa anak tak datang appointment. Saya kata nak postpone. Last2 senyap gitu je 😅 tapi kalau anak ada apa2 masalah kesihatan saya terus bawa gi hospital swasta.

depends pd perkembangan anak bagaimana..jika anak ada mslh speech delay atau kurang berat badan atau tinggi.. doc mmg akan pantau smpai result ok mngikut chart yg ada pd buku...mg dpmudahkan segalanya amiin

Depend pd kk klo ank ada masalah ke apa, fup tiap 2 bulan. Xde mslh 6 bulan sekali. Mcm sy minta stop fup kk refer appointment hospital shj, refer nurse inchange sis.

Saya selagi nurse masih letak date appointment utk anak, saya akan dtg. Tak semestinya nk cucuk, kdg doctor dah ckp siap2 next appointment dia nk check apa

depends on sis. kalau anak sis tak ada masalah, tak perlu follow up pun. cuba tanya doktor follow up untuk apa

kalau sye still follow je slagi nurse bg date. hujung thun ni ank still ade chckup untk 2y6m

Anak sy 3y masih ada checkup tp tak kerap la, 3-4 bulan sekali bru checkup..

apa2 ckp dgn doktor