Emosi x stabil lps habes bpantang

Hi, sy nk tanya.normal ke klu lps habes pantang n dh blk uma sndiri, ttibe rse sshnya jd ibu,rse hari2 nk mnanges, rse nak jumpa mak sgt2, rse skrg ni cuma mak je yg blh healing kn kita. Normal ke ye.? Sy first time mom

2 Các câu trả lời

always always always ask for help from your husband. tak perlu handle semua sendiri. macam saya, bila jaga baby sorang² time husband gi keje tak stress pun. stress bila suami ada tapi taknak tolong jagakan baby, tukar pampers baby, tengokkan bila baby nangis. bila saya mengadu and we discuss things, baru suami tolong tanpa saya mintak. kalau hari dia tak keje, akan bawak saya dan baby keluar jalan² tengok dunia luar sekejap sebab kita asyik terperap je dalam rumah dwngan baby, rasa suffocated.

Normal, selagi kita tak buat perkara yang diluar jangkaan. Keadaan baru buat kita, ibarat baby newborn, mereka pun baru nak explore keadaan di luar rahim. Begitu juga dengan kita, masih dalam fasa penyesuaian diri. Everyday is a learning progress. Memang agak penat, tapi it's really worth it.... Ada masa terluang, video call family ke, n buat something yang boleh buat kita rasa heal. Kalau rasa perlukan apa apa, jangan pendam tau. Semoga sentiasa kuat okay!