aslamulkum selamat pagi

Sy nk Tanya semasa mengandung berapa Kali minum air gula yh ?

19 Các câu trả lời

Ikut kes ibu jg kot.. mcm sy ank first mmg ada gdm..tpi msa tu pun mnum skali je.. bila da detect mmg ada gdm, nurse xsruh repeat mnum lagi.. 2nd mgndung msa 12weeks dah kena sruh mnum sbb history ada gdm.. time ni pun sangkut gdm juga.. mmg skali je kna sruh mnum.. ada kes2 ibu lain 2kali.. trutama kalau berat ibu/ank dlm kndungan naik mndadak..

Saya kena 3kali.. kali ketiga minum tu sebab doktor scan masa 32minggu dan berat baby terlebih dari usia kandungan sebenar.. so kena minum kali ketiga dan terus sangkut gdm.. kena la buat bsp dua minggu sekali sampai bersalin..

Kalau kk tmpt sy, if ada sejarah family kencing manis, trimester pertama kena minum air gula. Kalau sangkut mmg kena repeat lagi. Kalau xde sejarah kencing manis then sekali je. Tp kalau sangkut, sama jugak kena repeat lagi.

ikut gula dlm bdn .. kalau gula naik , memang kena mnum .. kalau x naik , x der laa mnum .. ada yg smpai 3 kali .. ada yg x pernah mnum .. itu semua ikut keputusan gula dlm bdn ..

Sy dua kli mnum. . Tp dua2 pn bcaan mgtt normal 4.9.. Skg ne smbung bsp pula 😅😅 pdhal gula dlm bdn ok jerr..

5y trước

Sy dh ada dua org ank tp dua2 tu dlu sy xprna mnum air gula.. Nhe ptma kali mnum.. Tp doc mc bg tmu jnji tu cek bsp 😅 sy xde plak tnya2 sy ikut jerr..

Sy ank first pn xda plk mnum gula ..pregnt ank yg ke2 ni pn blm lg ..da knpa tu ar ..

Dua kali.. sy pun normal tp nurse da schedule tarikh siap2. Dua kali.

Dah lama X mengandung lupa 17 taun anak paling kecil

Dulu awal buka buku sekarang 28 minggu kena minum lagi ke

Klu ad keturunan.. 2x.. klu xde.. 1x je